Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Δίνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Δίνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να λύσουμε το πρόβλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ). Για την κυβέρνησή μας προέχει να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητά της και να λειτουργήσουν τουλάχιστο τα δύο εργοστάσια στις Πλαταιές και στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, υπεραμυνόμενος στη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ενισχύεται με 30 εκ. ευρώ η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε μονόδρομο την κεφαλαιακή ενίσχυσή της προκειμένου, όπως τόνισε, να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν βαριές ευθύνες στην απαξιωτική πορεία της ΕΒΖ, ενώ ευθύνες έριξε και στην Τράπεζα Πειραιώς, την οποία κάλεσε «να συμβάλει από την πλευρά της ουσιαστικά στην βιωσιμότητα της εταιρίας, απαλύνοντάς την από τα βάρη της» για να γίνει έτσι, όπως είπε, το μεγάλο νέο ξεκίνημα της.

«Η χρηματοδότηση της ΕΒΖ λύνει το άμεσο πρόβλημα, όχι όμως τη βιωσιμότητά της. Πιθανώς να έχει πάλι πρόβλημα ρευστότητας, θα δούμε όμως τι θα κάνουμε μετά», τόνισε ο κ. Αποστόλου, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Θέλουμε να παραχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης για να μειωθούν οι εισαγωγές και να μειωθεί και το κόστος παραγωγής. Επιδίωξή μας είναι να την εντάξουμε στο καθεστώς ολοκληρωμένης διαχείρισης. Υπάρχει δυνατότητα να μπει σε μόνιμο καθεστώς ενίσχυσης η τευτλοκαλλιέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: