Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα στο Μόναχο

Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παρά την ήττα στο Μόναχο
Η Μπαρτσελόνα είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ηττήθηκε στο Μόναχο από τη Μπάγερν με 3-2, ενώ στο πρώτο ματς στη Βαρκελώνη είχε νικήσει 3-0. Ετσι, περιμένει την Τετάρτη τον άλλο ημιτελικό, Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους, για να μάθει τον αντίπαλο της.
Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς στο Τορίνο, η Γιουβέντους είχε νικήσει 2-1.

Στην «Αλιάντς Αρένα», όλα τέλειωσαν στο α’ μέρος. Η Μπάγερν άρχισε το ματς ιδανικά, καθώς προηγήθηκε στο 7’ με κεφαλιά του Μπενάτια ύστερα από κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση, καθώς στο 15’ ο Νεϊμάρ ισοφάρισε. Προηγήθηκε κάθετη πάσα του Μέσι στον Σουάρες και ασίστ του ουρουγουανού επιθετικού στον Νεϊμαρ.

Στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν εξουδετέρωσε κεφαλιά του Μίλερ (19’) και σουτ του Λεβαντόφσκι (27’), ενώ ο Νεϊμάρ σκόραρε και πάλι από ασίστ του Σουάρες (29’) για να δώσει προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

Μέχρι το τέλος του α’ μέρους ο Τερ Στέγκεν είχε ακόμα δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε κεφαλιά του Σβάινσταϊγκερ (37’) και σουτ του Λεβαντόφσκι (39’).

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα πρόσεξε την άμυνα ενώ η Μπάγερν διατήρησε την κατοχή της μπάλας (53%) και κυριάρχησε απόλυτα. Ετσι, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60’ με σουτ του Λεβαντόφσκι και να προηγηθεί 3-2 στο 74’ με γκολ του Μίλερ.  Η ισπανική ομάδα δεν φάνηκε στο β' μέρος και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απείλησε σχεδόν καθόλου.  Η Μπάγερν είχε 20 τελικές έναντι μόλις πέντε της Μπαρτσελόνα!  

 Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπενάτια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Μίλερ (87’ Γκέτσε), Λαμ (68’ Ρόντε) Τιάγκο, Σβαϊνστάιγκερ (87’ Χάβι Μαρτίνεθ), Λεβαντόφσκι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (72’ Ματιέ), Ινιέστα (74’ Τσάβι), Μέσι, Σουάρες (46’ Πέδρο), Νεϊμάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: