Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

«Οικογένεια είμαστε...»

«Είμαστε οικογένεια» δήλωσαν οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα και οι Νίκος Καραχάλιος, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού έβγαλε νέα είδηση, σε ό,τι αφορά την διεξαγωγή του φιλικού των δύο συλλόγων.
Όπως έγινε γνωστό το εν λόγω φιλικό, που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και όλων των τμημάτων του, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 24 Μαρτίου, αντί για τις 22 όπου αρχικά είχε οριστεί.

Κατά τ’ άλλα, στην συνέντευξη Τύπου, που διεξήχθη το Σάββατο το μεσημέρι στο Βελιγράδι, οι υπεύθυνοι του Ερυθρού Αστέρα καλωσόρισαν τους
Νίκο Καραχάλιο, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που εκπροσώπησαν την πειραίκή ομάδα και μίλησαν εμπεριστατωμένα για την διεξαγωγή του φιλικού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολυμπιακός 2020.
Λούκιτς: «Ξεχωριστό δέσιμο»

Στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου μίλησε ο πρόεδρος της σέρβικης ομάδας Βλάνταν Λούκιτς, ο οποίος αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τη αδελφική σχέση, που συνδέει τους δύο συλλόγους.

«Μου δίνει μεγάλη χαρά να καλωσορίζω τους φίλους μας, ανθρώπους που εκπροσωπούν το κλαμπ με το οποίο ο Ερυθρός Αστέρας έχει τις καλύτερες σχέσεις» τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, για να προσθέσει:

«Πρόκειται για έναν ξεχωριστό δεσμό ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Αυτή η αθλητική συνεργασία μπορεί να προσφέρει πολλά και στις δύο ομάδες. Ο Ερυθρός Αστέρας σκοπεύει να διοργανώσει ένα αντίστοιχο φιλικό και στο Βελιγράδι. Συμφωνήσαμε πως οι καιρικές συνθήκες εξυπηρετούν ώστε αν γίνει το πρώτο φιλικό στην Αθήνα».

Κοβάσεβιτς: «Είμαι περήφανος»

Ο τεχνικός σύμβουλος του Ολυμπιακού και πρώην άσος του Θρύλου και του Ερυθρού Αστέρα  Ντάρκο Κοβάσεβιτς που βρέθηκε και πάλι κοντά στους ανθρώπους δήλωσε: «Είμαι περήφανος που ήρθα πάλι μετά από πολύ καιρό, έχω δύο σπίτια, που είναι ο Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας.
Είμαι πολύ ευτυχής να συμμετάσχω σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα, και όπως ο πρόεδρος Λούκιτς είπε είναι γνωστή η σχέση του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού. Είναι γνωστό ότι είναι αδελφικά κλαμπ και έχουν την τέλεια σχέση. Πιστεύω ότι το ελληνικό κοινό θα γεμίσει το γήπεδο, για να έρθει και να δει αυτό το ματς, επειδή πάντα βοηθάει όταν έχει μια ευκαιρία».
Καραχάλιος: «Πολλά κοινά σημεία»

Ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Νίκος Καραχάλιος από την πλευρά του εξύμνησε τις σχέσεις των δύο ομάδων τονίζοντας ότι στα δύσκολα οι Έλληνες απευθυνόμαστε στην οικογένεια μας και για αυτό γίνεται το συγκεκριμένο ματς με τον Αστέρα.


«Θα αναρωτιέστε γιατί ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας θα ξεκινήσουν την πρωτοβουλία "Ολυμπιακός 2020" μαζί, αλλά πρέπει να πούμε ότι πριν ξεκινήσουμε την προσπάθεια αυτή, ρωτήσαμε του οπαδούς μας πιο σύλλογο θα ήθελαν για αυτό το φιλικό και η απάντηση ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη.
Οι δύο σύλλογοι έχουν πολλά κοινά σημεία, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με τη σπουδαία Ιστορία τους και το γεγονός ότι έχουν κατακτήσει του περισσότερους τίτλους στις χώρες τους», ήταν η αρχική επισήμανση του Νίκου Καραχάλιου, για να συμπληρώσει:

«Ένα σημαντικό κομμάτι αυτή της Ιστορίας κάθεται δίπλα μας και φυσικά μιλάω για τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον θρυλικό αρχηγό που ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο να κατακτάει τίτλους με τον Ολυμπιακό. Δύο μεγάλοι Σέρβοι πρώην διεθνής που ξεχώρισαν για την αυτοπεποίθηση τους, αλλά και επειδή αγωνίστηκαν στο Ολυμπιακό και τον Ερυθρό Αστέρα πράγμα που σημαίνει ότι πάντα προπονούνταν για να είναι νικητές.


Επίσης οι δύο ομάδες, έχουν του καλύτερους οπαδούς σε Ελλάδα και Σερβία. Οι οπαδοί της «Θύρας 7» και οι «Delije» είναι οι πιο οργανωμένοι και οι πιο πολυπληθείς».


Όσον αφορά την ευρωπαϊκή ιστορία των δύο συλλόγων ο Καραχάλιος υποστήριξε: «
Επίσης έχουμε παρόμοια ευρωπαϊκή Ιστορία. Ο ερυθρός Αστέρας είναι κάτοχος του τίτλους του Πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία Βαλκανική χώρα. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι η ομάδα που προσπαθεί να φτάσει τη τεράστια επιτυχία του Αστέρα, έχοντας μια σταθερή και συνεχή παρουσία στο Champios League. Αυτό είναι ο στόχος και χρόνο με το χρόνο νιώθουμε ότι φτάνουμε πιο κοντά. Ελπίζω του χρόνου και οι δύο ομάδες να είναι μαζί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού  στάθηκε και στο δέσιμο, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Θρύλου και Ερυθρού Αστέρα: «Ο λόγος για τη συνάντησή μας είναι το μέλλον, και θα μιλήσουμε λίγο περισσότερο για αυτό. Η χώρα μας, η Ελλάδα, όπως γνωρίζετε αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά ξέρουμε ένα πράγμα, ότι όπως στο σύλλογος έτσι και στη χώρα μας, είμαστε μαζί στις και στις δύσκολες και τις καλές εποχές. Ο πρώτος από τους οποίους ζητάμε τη βοήθεια είναι η οικογένεια μας, για αυτό και ο Ολυμπιακός ήρθε και προέβη σε συνεργασία με τον Ερυθρό Αστέρα.


Έχουμε ομάδες πόλο, βόλεϊ, πάλης, πυγμαχίας, ξιφασκίας, παρόμοια με τον Ερυθρό Αστέρα. Έχουν προβλήματα, είναι σε μια δύσκολη κατάσταση και γι 'αυτό προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε.
Αυτή η δράση και χρησιμεύει για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τα μικρότερα τμήματα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να δημιουργεί και να γράφει ιστορία και είναι αναγκαίο να δημιουργεί «κόκκινους» πρωταθλητές. Το σημείο αυτής της πρόβλεψης και η επιτυχία της κίνησης έγκειται στο ισχυρότερο κομμάτι, στους φιλάθλους».
Όπως έγινε γνωστό τα εισιτήρια του φιλικού θα τιμώνται προς 10, 15 και 20 ευρώ. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ενημέρωσαν ότι θα οργανωθεί μία ομάδα οπαδών από τη Σερβία για να πάρει σε ακόμη καλύτερη τιμή τα εισιτήρια για τους υποστηρικτές του Ερυθρού Αστέρα.

www.katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: