Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Για χειραγώγηση κατηγορούνται Deutsche Bank, HSBC & Bank of Nova Scotia - Στόχος η αποκόμιση κέρδους από την αγορά ασημιού

Eκπρόσωπος της Bank of Nova Scotia σχολίασε ότι η τράπεζα θα αντικρούσει σθεναρά τις κατηγορίες
Deutsche Bank, HSBC και Bank of Nova Scotia  κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς ασημιού, με αγωγή που κατατέθηκε εναντίον τους σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στην αγωγή υποστηρίζεται ότι οι τρεις τράπεζες χειραγώγησαν την τιμή του μετάλλου και των παραγώγων του, παρανόμως, εκμεταλλευόμενες τη θέση τους στην αγορά, με στόχο την αποκόμιση κέρδους και προκαλώντας ζημιά στους άλλους επενδυτές.
«Το ακραίο επίπεδο μυστικότητας δημιουργεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για χειραγώγηση» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο. «Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυρό οικονομικό κίνητρο για δημιουργία θέσεων τόσο στη φυσική αγορά όσο και στα παράγωγα, πριν από τη δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του fixing, οι οποίες του επιτρέπουν να αποκομίζουν μεγάλα παράνομα κέρδη».
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Bank of Nova Scotia σχολίασε ότι η τράπεζα θα αντικρούσει σθεναρά τις κατηγορίες, ενώ Deutsche Bank και HSBC αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: