Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Εκρηξη στην Κόρινθο: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο παιδιών -Διασωληνωμένα και με πολλά εγκαύματα

Εκρηξη στην Κόρινθο: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο παιδιών -Διασωληνωμένα και με πολλά εγκαύματα

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση των δύο μικρών παιδιών που τραυματίστηκαν σοβαρά από την έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορίνθου, τα οποία νοσηλεύονται υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση και των δύο ανήλικων θεωρείται βαριά, καθώς, έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Το 13χρονο αγόρι φέρει εγκαύματα στο 85% του σώματός του, ενώ το 7χρονο κορίτσι περίπου στο 65%
Το ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων:
«Στις 15:30 διεκομίσθησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2 παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών.
Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη.
Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.
Εκ της Διοικήσεως ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ »
Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και των δύο ενηλίκων, ενός 40χρονου και του 38χρονου αδελφού του. Ο 40χρονος ιδιοκτήτης του εργαστηρίου νοσηλεύεται στο Θριάσιο, ενώ ο 38χρονος στο ΚΑΤ.
Το χρονικό της έκρηξης
Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα μικρά παιδιά βρίσκονταν στο σπίτι του ιδιοκτήτη της επιχείρησης το οποίο ήταν δίπλα στο εργαστήριο.
Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην αποθήκη έκτασης περίπου 70 τ.μ., κατέρρευσε η κεραμοσκεπή του σπιτιού, ενώ το ωστικό κύμα χτύπησε τα δύο ανήλικα παιδιά.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη, ενώ τα μικρά παιδιά έπαιζαν σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που αυτή σημειώθηκε.
Οταν η πυροσβεστική έφθασε στο σημείο η πυρκαγιά είχε σβήσει και υπήρξαν μικρές εστίες από βεγγαλικά τις οποίες έσβησαν οι άνδρες της πυροσβεστικής.
Η επιχείρηση ήταν καθόλα νόμιμη και τηρούνταν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ, το σύστημα πυρόσβεσης λειτούργησε άμεσα αποτρέποντας την πιθανότητα να πάρει έκταση η πυρκαγιά.



Το εργοστάσιο λειτουργεί στο Ζευγολατιό Κορινθίας από το 1986. Αποτελείται από 15 εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία σε μια έκταση 20.000 τ.μ.. Πρόκειται για εταιρεία που είναι νόμιμα αναγνωρισμένη για την κατασκευή και παραγωγή πυροτεχνημάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: