Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Γαλατάκι Κορινθίας και Μαλεσίνα - νέα πυρκαγιά στο Καματερό

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Γαλατάκι Κορινθίας και Μαλεσίνα - νέα πυρκαγιά στο Καματερό
Σε ύφεση είναι  η πυρκαγιά στο Γαλατάκι Κορινθίας, που ξέσπασε την Πέμπτη με αποτέλεσμα ένα σπίτι να καεί ολοσχερώς, ενώ στάχτη έγιναν αρκετά στρέμματα με ελιές, χαμηλή βλάστηση και πεύκα, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στο Ποικίλο Όρος, στο Καματερό.

Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Γαλατάκι Κορινθίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυραγός, που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου κι ήταν επιχειρησιακός αξιωματικός στη φωτιά.

Ο αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 27 οχήματα και 54 πυροσβέστες, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα των 17 ανδρών, που επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση, αλλά και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, αφού η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν 79 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, αριθμός-ρεκόρ από την έναρξη της θερινής περιόδου.

Στη Μαλεσίνα
Σε ύφεση είναι επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη Μαλεσίνα σύμφωνα με την πυροσβεστική. Επιχειρούν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες και 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε χθες στον Αγιόκαμπο Λάρισας η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Στο Καματερό
Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στις 11.43 το πρωί της Παρασκευής σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Ποικίλον Ορος στο Καματερό. Επί τόπου έχουν σπεύσει 10 οχήματα της πυροσβεστικής με   30 πυροσβέστες, ενώ από αέρος  ένα ελικόπτερο.

Υψηλός ο κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα
Εν τω μεταξύ στην προειδοποίηση ότι την Παρασκευή ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υψηλός για τις περιοχές Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Χαλκιδικής, Νήσων Βορείου Αιγαίου και Κυκλάδων, προέβη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Δημοσίευση σχολίου