Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τουρισμός: Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα

Τουρισμός: Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα

Στο 100% οι πληρότητες των ξενοδοχείων στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας 

Ανεβάζουν... ταχύτητα τα αθηναϊκά ξενοδοχεία σημειώνοντας υψηλότατες αυξήσεις σε ό,τι αφορά την πληρότητα των δωματίων και επιβεβαιώνοντας ότι η φετινή χρονιά αναμένεται να σπάσει ρεκόρ στον τομέα του τουρισμού.

Για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζει 100% πληρότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), εξαιτίας τόσο των τουριστικών αφίξεων όσο και των συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Θετικά μηνύματα εκπέμπονται και από τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), και στα οποία παρατηρείται άνοδος 30,4% τον Μάιο, ενώ για το πεντάμηνο η αύξηση αγγίζει ποσοστό 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013. Με βάση εκτίμηση του Συνδέσμου, εφέτος η Αθήνα θα δεχθεί 750.000 επιπλέον αφίξεις.

Πολύ σημαντικό ρόλο και επιπλέον ώθηση στη διαμόρφωση μιας θετικής εικόνας για την πόλη αναμένεται να δώσει και η διεθνής ετήσια συνάντηση ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, TBEX 2014 η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 bloggers, writers, content creators/contributors, καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, με έντονη δραστηριότητα στα social media από όλον τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: