Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

Δύο εκατομμύρια ευρώ πήρε ως αμοιβή Έλληνας πληροφοριοδότης για το καρτέλ της ηρωίνης


Μία νέα σημαντική πληροφορία για την εξάρθρωση του κυκλώματος ηρωίνης που μετέφερε τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Έλληνας πληροφοριοδότης, που διείσδυσε στο καρτέλ της ηρωίνης και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία στις Αρχές για να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης, πήρε ως αμοιβή δύο εκατομμύρια ευρώ.

Η ταυτότητά του παραμένει μυστική και θεωρείται επτασφράγιστο μυστικό, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία κόντρα ανάμεσα στο Λιμενικό και την DEA για το ποιος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση, προκειμένου να καρπωθεί τα κέρδη από την παγκόσμια αυτή επιτυχία. Μεγάλο ερωτηματικό είναι η απουσία της ΕΛ.ΑΣ από την υπόθεση, κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.

Ο πληροφοριοδότης ζήτησε ένα χρηματικό ποσό που αρχικά προκάλεσε ίλιγγο στις Αρχές, έπειτα από διαπραγματεύσεις η συμφωνία έκλεισε με ένα ποσό που ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Με μία προϋπόθεση: να πάει καλά η δουλειά. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζήτησε ακόμα να μην υπάρχει πουθενά το όνομά του, ούτε στη δικογραφία, ούτε να κληθεί στο δικαστήριο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
Ο μυστικός μάρτυρας είναι «καλυμμένος», ώστε να μην μπορεί κανείς να φανταστεί ποιο είναι το πρόσωπο που «κάρφωσε» τους «βαρόνους» της ηρωίνης στις Αρχές.
Δημοσίευση σχολίου