Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

To υπουργείο ζητεί από τους μαθητές να επιστρέψουν πίσω τα βιβλία τους!!

Φίλε μου αναγνώστη,το πρόγραμμα επιστροφής βιβλίων στην περίπτωση που δεν έχεις ενημερωθεί, ισχύει εδώ και 2 χρόνια...
όπου τα σχολεία καλούν τους μαθητές να επιστρέψουν τα βιβλία τους που είναι σε καλή κατάσταση για να δοθούν στους επόμενους μαθητές, και σε τελευταία ανάλυση δεν βλέπω το κακό.1) Λιγότερο χαρτί για εκτύπωση, λιγότερο μελάνι, λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.Αυτό λέγεται περιβαλλοντική συνείδηση κάτι που προφανώς δεν διαθέτεις και λυπάμαι που δεν το διδάσκεις σαν γονιός στα παιδιά σου.
2) Μειωμένο κόστος και δαπάνες για το κράτος. Γιατί απαραίτητα πρέπει αν είναι κακό αυτό. Δηλαδή αν κρατήσεις τα βιβλία σπίτι, εκτός από ψυχολογικούς λόγους για τις αναμνήσεις σου, τι περισσότερο σου προσφέρουν δηλαδή?Τι χρειάζεσαι τα παλιά βιβλία, όπου οι περισσότεροι γονείς με το που τελειώσει το λύκειο ή τα στέλνουν για ανακύκλωση ή απλά τα πετάνε?

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε νοοτροπία και να προχωρήσουμε?

Αναγνώστης

 ----------------------------

Απαντηση στον φιλο που γνωριζει τι γινεται στο ΚΑΝΑΔΑ.Στον ΚΑΝΑΔΑ υπαρχουν κι αλλες παροχες...μπορει ν α μας τις αναφερει κια αυτες....οπως και το ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ που γραφεται στα βιβλια ,τι ακριβως σημαινει;Τα εχουμε πληρωσει ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΔΙΠΛΑ ας αφησουμε τις σαχλες δικαιολογιες,ας πουμε και καμμια αληθεια πια....ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ......(αν εχετε φυσικα)γιατι ο σκοπος αυτος ειναι.Και ΜΗΝ μιλησει καποιος για οικολογια κλπ.Οταν καιγαμε τα δαση και την Παρνηθα......εκανε κανεις τιποτα;

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: