Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Formula 1: και νέος προμηθευτής κινητήρων…

Με τις BMW, Toyota και Honda να έχουν φύγει πλέον από τη μάχη του grid στο πρωτάθλημα της F1....οι 12 ομάδες στο Formula One World Championship έχουν στη διάθεση τους έναν από τους 4 διαθέσιμους κινητήρες: Ferrari, Mercedes-Benz, Renault ή Cosworth.

Ο νέος κινητήρας που θα έρθει όμως στο πρωτάθλημα από το 2013 θα είναι ένας νέος turbo τετρακύλινδρος. Στόχος της νέας εξέλιξης ήταν να έρθουν και νέες εταιρίες στους αγώνες. Και φαίνεται πως αυτό είναι πλέον εφικτό…
Η νέα εταιρία δεν είναι κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων, ούτε γνωστή στο χώρο όπως η Cosworth. Είναι μια ολοκαίνουργια εταιρία με την ονομασία PURE. Στην ηγεσία της ο κύριος Craig Pollock, που διαχειρίζεται την καριέρα του Jacques Villeneuve και ήταν μάνατζερ στη BAR-Honda επί σειρά ετών.

Ο Pollock και η ομάδα του εργάζεται σε έναν εντελώς νέο κινητήρα τετρακύλινδρο με turbo και να έχει και ομάδες ως πελάτες.

Ενώ το PURE – από το Propulsion Universelle et Recuperation d’Energie – είναι μια νέα ομάδα έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με προδιαγραφές των κινητήρων Peugeot και Renault για την F1 και το Le Mans επί δεκαετίες.

Οι κατασκευή των κινητήρων αρχικά θα γίνεται από την Mecachrome, τον εταιρία που κατασκευάζει τους κινητήρες της Renault για την F1 – τέτοιον είχε πέρυσι ο Sebastian Vettel στη Red Bull και πήρε το πρωτάθλημα – όπως κάνει και η Ilmor για τις Mercedes και η Cosworth το έκανε για τη Ford.

Με άλλα λόγια, ξέρουν τι κάνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: