Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Απάντηση σε: "Cosmote - Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα"

Ο κύριος τα είπε πάρα πολύ καλά, και θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ κάποια πράγματα που αν και δεν είμαι υπάλληλος της συγκεκριμένης εταιρίας, θα ήθελα να πω την γνώμη μου και να δώσω και μια διαφορετική παράμετρο στο θέμα.



Αν και πιστεύω ότι τα περί "δώσαμε την ζωή για την εταιρία " μας και τα υπόλοιπα γραφικά για μένα παραδείγματα δεν θα έπρεπε να γραφτούν, γιατί χάνουμε την ουσία του θέματος που είναι οι απολύσεις σε μια επιχείρηση που στο όνομα του κέρδους των μετόχων αλλά και στο ενδεχόμενο να μειωθούν τα κέρδη προχωρά σε απολύσεις χωρίς ενδοιασμούς.

Πιστεύω ότι σαν κοινωνία πλέον έχουμε χάσει κυριολεκτικά την μπάλα!
Ζούμε σε μια εποχή εταιροκρατιας που στο όνομα της (ψεύδους) ανάπτυξης το ζητούμενο είναι πιο χαμηλοί μισθοί, πιο ακριβά αγαθά, αλλά και πιο πολλά χρόνια εργασίας και σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά αν αυτό είναι η ευημηρεια και η καλυτερεψη των συνθηκών ζωής μας, που μας υπόσχονται οι κυβερνώντες οχι μόνο στην Ελλαδα, και της Ευρωπης και του κόσμου ολόκληρου θα ελεγα?
Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας, το σύστημα αυτό που ζούμε και μπορειτε να το χαρακτηρίσετε όπως θέλετε για μενα έχει αποτύχει παταγωδώς.
Και στο μυαλο μου έρχεται 1 εδάφιο της Αγίας Γραφής που ίσως οι πιο πολλοί να την θεωρείτε οτι ειναι μια απάτη και τίποτα άλλο, αλλά ο λογικός άνθρωπος και ο λογικά σκεπτόμενος θα διαπιστώσει ότι αναφέρει αυτο το βιβλίο (βιβλία στην ουσία πάνω απο 66 στον αριθμό και 1600 περίπου χρόνια εγραφης) για την ανθρωποτητα βγαινει αληθινό το εδάφιο λει στον εκκλησιαστη 8 κεφ και 9 εδάφιο
(Όλα αυτά τα είδα και προσήλωσα την καρδιά μου σε κάθε έργο που γίνεται κάτω από τον ήλιο, τον καιρό κατά τον οποίο ο άνθρωπος εξουσιάζει τον άνθρωπο προς βλάβη του) και ρωτάω τον καθένα λογικά σκεπτόμενο, εφαρμόζεται στις μέρες αυτό το εδάφιο πιο πολύ από ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου? Ή όχι? Ας κοιτάξουμε λιγο τριγύρω μας και ας δούμε τα γεγονότα π.χ ας πάμε λίγο στη Κίνα, μια χώρα με ανάπτυξη 100%! Και παράδειγμα του πως εφαρμόζεται το μοντέλο της "ανάπτυξης και ευημεριας του λαου" είναι ο λαός ευτυχισμένος? Υπάρχει ευημερία για τον λαό; Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, πείνα και εξαθλίωση με μισθούς της πείνας και ωράρια εξαντλητικά, και πριν με προλάβει κάποιος και πει εντάξει εκεί είναι Κίνα ας δούμε και τα δικά μας χάλια σαν Ευρωπη. Σύνταξη για όλους προωθείται στα 67, αλλαγές στα ωράρια εργασίας, μειώσεις μισθών, απολύσεις στο όνομα όλων αυτών,και πάλι λέω της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που οι μόνοι τελικά κερδισμένοι είναι οι "μέτοχοι" και οι τραπεζίτες, και μεγαλοεπιχειρηματίες αυτού το κόσμου. Και πιο τρανό παράδειγμα στα μέρη μας η cosmote και σαν αυτή σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες, θέμα χρόνου είναι δυστυχώς‚ ας αναλογιστούμε ολοι μας τελικά που θα βρούμε πιο πολύ ευτυχία σε ένα σύστημα πολιτικοδημοκρατικο ή ένα σύστημα θεοκρατικό?( και δεν εννοω το συστημα το χριστιανικό που υπάρχει στις μέρες μας, αλλά στο σύστημα που ο ίδιος ο ΘΕΟΣ θα κυβερνά τον άνθρωπο όπως σχεδιάστηκε εξαρχής του κόσμου, αλλά γιατί είμαστε έτσι αυτό είναι μια άλλη ιστορία!) που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι θέμα χρόνου ο θεός να αναλάβει δράση γιατί τελικά δεν μας έχει μείνει άλλη ελπίδα, τα ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ σαν ανθρωπότητα ΟΛΑ και αποτύχαμε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!
Εύχομαι ο ΘΕΟΣ να δίνει δύναμη σε αυτές τις οικογένειες, αλλά και στις άλλες που θα ακολουθήσουν το δρόμο της ανεργίας, ο θεός να μας δίνει σε όλους ΔΥΝΑΜΗ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: