Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επιχείρηση-μαμούθ για μεγαλοκύκλωμα εμπόρων θανάτου

Με μία επιχείρηση αστραπή το μεσημέρι της Παρασκευής -που «απέφερε» 63 προσαγωγές και 20 συλλήψεις- ολοκλήρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την πολύμηνη επιχείρηση του -με ονομασία «Stop Drugs»- για την εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών... Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στα Δωδεκάνησα ενώ -όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατική»- για πρώτη φορά έγινε χρήση της δυνατότητας που παρέχει η νομοθεσία για την υποκλοπή και καταγραφή των συνομιλιών που είχαν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης.
Με τον εισαγγελέα Ρόδου, κ. Μπούτσικο, να ασκεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος 18 εκ των 20 συλληφθέντων (οι οποίοι θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή), η κοινή γνώμη της Ρόδου παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις άφωνη και μουδιασμένη καθώς (όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία) η «σπείρα του θανάτου» καθοδηγούταν από άτομα που εκτίουν ποινές σε φυλακές ενώ ξεχωριστό ρόλο σε αυτήν φαίνεται να έχει ένας 71χρονος Ροδίτης!
Όπως ανακοίνωσε η Δίωξη Ναρκωτικών, οι 18 κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει τη συμμορία εμπορίας θανάτου από κοινού με 4 κρατούμενους από τις φυλακές Δομοκού, Αυλώνας και Κω και είχαν διαρκή και έντονη δράση αλλά και δομημένη ιεραρχία με αρχηγό και διακριτούς ρόλους 3 υπαρχηγών!
Οι συλληφθέντες είναι 14 ημεδαποί ηλικίας από 26 μέχρι 71 ετών (δύο εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους), 4 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29 έως 33 ετών και 2 ημεδαπές ηλικίας 35 και 44 ετών.
Προμήθευαν τα στέκια τοξικομανών από το 2008
Η Δίωξη της Ρόδου είχε αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τα μέλη της σπείρας εδώ και περίπου τρία χρόνια.
Μετά από παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση μέλη της σπείρας διαπιστώνοντας ότι έκρυβαν σε αγροτεμάχιο συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες παραλάμβαναν από εκεί τοξικομανείς της Ρόδου.
Μετά από μία αστυνομική επέμβαση κατά την οποία δε βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, την 5η Οκτωβρίου 2010 οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στα πλαίσια της διενεργούμενης έρευνας ζήτησαν από την Εισαγγελική Αρχή την έκδοση βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των 4 κρατουμένων και την καταγραφή τους από την αρμόδια αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Όπως αναφέρεται στη «Δημοκρατική», στους αστυνομικούς της Δίωξης αποστέλλονταν μια φορά κάθε εβδομάδα ψηφιακοί δίσκοι με όλες τις συνομιλίες των ανωτέρω μεταξύ τους και με τρίτα πρόσωπα. Οι απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών που αφορούν σε διακίνηση ναρκωτικών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι 1.200 σελίδες!!!
Από τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες πρόεκυψε μεταξύ άλλων σημαντικός αριθμός τηλεφωνικών επαφών των κρατούμενους στις φυλακές με τους συλληφθέντες αλλοδαπούς αλλά και τον αρχηγό της σπείρας, κάνοντας λόγο για υποθέσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών. Σε μία μάλιστα εξ αυτών γίνεται λόγος για πώληση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών σε άτομο «υπεράνω υποψίας»...
Τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου που συγκέντρωσε η Δίωξη ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί η πολύμηνη επιχείρηση και έτσι την περασμένη Παρασκευή έγινε η επιχείρηση αστραπή που ξεσκέπασε το κύκλωμα θανάτου.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 78,5 γρ. ηρωίνης, 28 γρ. ακατέργαστη κάνναβη, 110 ναρκωτικά δισκία, 50 δισκία μεθαδόνης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό 2.490 ευρώ και 30 κινητά τηλέφωνα.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: