Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο 2,3% η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Κλείνει η «ψαλίδα», που χωρίζει τα δυο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με το βαρόμετρο της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ».

H διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ διαμορφώνεται στο 2,3% με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,7% και την ΝΔ 20,3% αντίστοιχα.

Πέραν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ασφαλή είσοδο στην Βουλή πετυχαίνουν το ΚΚΕ (7,8%) και το ΛΑΟΣ (5,4%) , ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κάτω από 3% (στο 2,5%). Αξίζει να επισημανθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό το Φεβρουάριο του 2009 , λίγο μετά τις εκλογές για το ΠΑΣΟΚ έφτανε στο 37,6%, ενώ το αντίστοιχο της ΝΔ το 23%.


Στην παράσταση νίκης παρατηρείται μεγάλη μείωση για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 29% από 67% πέρυσι , ενώ η ΝΔ διατηρείται στο 22%, παρουσιάζοντας ελαφρά άνοδο σε σχέση με πέρυσι (19%)


Στην ερώτηση για το ποιος από τους Παπανδρέου και Σαμαρά μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό ανέρχονται στο 18%, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά στο 17%. Μεγάλη πτώση σημειώνει ο πρωθυπουργός, που είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και στην γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς καταγράφεται πτώση των θετικών γνωμών στο 31 από 41% , ενώ το ποσοστό του Αντώνη Σαμαρά μένει σταθερό στο 32%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσπείρωση της ΝΔ είναι κατά 7 μονάδες υψηλότερη από αυτή του ΠΑΣΟΚ, ενώ η σχέση μετακίνησης είναι 7:1 υπέρ της, παρά το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα εξουσίας κινούνται σε χαμηλά ποσοστά. Οι «εκτός πλαισίου» διατηρούνται σταθεροί (6,9% λευκό και 15,6% αποχή)με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα τους σταθερά να αυξάνονται.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: