Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Στο «κόκκινο» δέκα ασφαλιστικές εταιρείες

Αλλαγές στο ασφαλιστικό σκηνικό θα φέρουν τα Sοlvency II εκτιμά ο πρόεδρος της Interlife κ. Γιάννης Βοτσαρίδης, και κάποιες εταιρείες του κλάδου θα αναγκαστούν να συγχωνευτούν με άλλες, κάποιες θα απορροφηθούν από μεγαλύτερες.

Στο «κόκκινο», όπως εκτιμά, βρίσκονται περίπου 10 εταιρείες, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εφεξής και πιο αυστηρή εποπτεία, συνεπεία της μεταφοράς της ευθύνης αυτής στην ΤτΕ. Το πρόβλημα, κατά τον ίδιο, επιτείνεται από το γεγονός ότι τα κρούσματα εξαγοράς συμβολαίων ζωής έχουν αυξηθεί, αποστερώντας πολύτιμα κεφάλαια από τις ασφαλιστικές, τη στιγμή που η μείωση στην αξία των ελληνικών ομολόγων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, φθάνει έως και 40%.
Μεγέθη
Παρά το ανασφαλές οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον κ. Βοτσαρίδη, τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά για την Interlife, καθώς στη διάρκεια του 2010 τα κέρδη αυξήθηκαν 250%, ενώ έχουν και υπερεπάρκεια κεφαλαίων. Αναλύοντας το σύνολο των δεικτών της εταιρείας, ο επικεφαλής της σημείωσε ότι τα έσοδά της έφθασαν τα 50,8 εκατ. ευρώ (+3,4%), τα ίδια κεφάλαια στα 20,14 εκατ. ευρώ (+24,96%), το ενεργητικό στα 89,77 εκατ. ευρώ (+18,90%), οι επενδύσεις τα 64,7 εκατ. ευρώ (+34%), τα κέρδη προ φόρων τα 7,67 εκατ. ευρώ (+250%) και τα αξιόγραφα τα 43,88 εκατ. ευρώ (+52,75%). «Με βάση το νέο τριετές business plan και με προϋπόθεση ότι ο τζίρος θα έχει μία ετήσια αύξηση 10%, εκτιμούμε ότι η ετήσια κερδοφορία για τα επόμενα τρία χρόνια θα κυμαίνεται μεταξύ 7-10 εκατ. ευρώ», τόνισε ο κ. Βοτσαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: