Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Γέφυρες στη ΝΔ από το Γιώργο Καρατζαφέρη και απαξίωση της Ντόρας Μπακογιάννη


Περισσότερο από ποτέ άλλοτε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" και στο Γιώργο Παπαδάκη.
Ο κύριος Καρατζαφέρης, όπως ορθά παρατήρησε και ο οικοδεσπότης της εκπομπής έδωσε για πρώτη φορά την αίσθηση ότι προκρίνει τη συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι όμως και την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι "δεν αφήνεις μια ηλιόλουστη μονοκατοικία για ένα διαμέρισμα..."
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και στο Γιώργο Παπανδρέου για τους χειρισμούς του το τελευταίο εννιάμηνο και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι η χώρα θα οδηγηθεί σύντομα σε εκλογές, πράγμα που παρ' όλο τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θεωρεί ότι είναι αναγκαίο λόγω της "τραγικής κυβέρνησης Παπανδρέου".
Επιπλέον μίλησε για συγκυρία που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενα συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, αν και εφόσον βέβαια οι πολίτες στείλουν τέτοιο μήνυμα με την ψήφο τους (άρα συμπεραίνουμε ότι ο κύριος Καρατζαφέρης προκρίνει μετεκλογική και όχι προεκλογική συνεργασία).
Αποφεύγοντας να σχολιάσει γενικότερα τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας μόνο ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δύσκολο έργο σε εσωκομματικό επίπεδο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απαξίωσε πολιτικά την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να δημιουργήσει νέο κόμμα αντιπολιτευόμενη τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, έκανε λόγο για εμπάθεια και εμμονή της κυρίας Μπακογιάννη απέναντι στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά που την οδήγησε σε αυτή την πράξη και όχι για κίνηση πολιτικής ουσίας...
Είναι φανερό από τη στάση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. ότι έχει ζυγίσει το υπάρχον πολιτικό τοπίο και έχει συμπεράνει ότι δεδομένης της μη αυτοδυναμίας κανενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων (βάσει και των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας) σε επικείμενες εκλογές μπορεί το κόμμα του να παίξει ρυθμιστικό ρόλο.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση μέχρι στιγμής στις προθέσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν και κάποιοι μιλούν για παρασκηνιακές επαφές που έχουν ήδη γίνει ή δρομολογούνται στο άμεσο μέλλον...

Δεν υπάρχουν σχόλια: