Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ξενοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια του Top Gear για το Μεξικό!

Ο πρεσβευτής του Μεξικού στο Λονδίνο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο BBC για τα «προσβλητικά, ξενοφοβικά και εξευτελιστικά» σχόλια, που έκαναν για τη χώρα του οι τρεις παρουσιαστές της δημοφιλούς εκπομπής με θέμα το αυτοκίνητο Top Gear.
Η εκπομπή προβάλλεται και στην Ελλάδα.
Ο Εντουάρντο Μεντίνα Μόρα με επιστολή του προς το BBC διαμαρτύρεται για τα προσβλητικά σχόλια του Ρίτσαρντ Χάμοντ, του Τζέρεμι Κλάρκσον και του Τζέιμς Μέι.
Συγκεκριμένα, μιλώντας για ένα μεξικάνικο σπορ αυτοκίνητο, ο Ρ.Χάμοντ είπε ότι τα οχήματα αντανακλούν τα εθνικά χαρακτηριστικά, άρα «τα μεξικάνικα αυτοκίνητα θα είναι τεμπέλικα».
Παρουσιάζοντας το αυτοκίνητο Mastretta στο σόου της περασμένης Κυριακής ο Χάμοντ είπε: «Τα μεξικάνικα αυτοκίνητα θα είναι τεμπέλικα, αδύναμα, υπέρβαρα, θα γέρνουν κοιμισμένα σε ένα φράχτη, κοιτώντας έναν κάκτο με μια κουβέρτα με μια τρύπα στη μέση σαν παλτό».
Οι παρουσιαστές, γνωστοί για τα καυστικά τους σχόλια, στη συνέχεια μίλησαν απαξιωτικά και για το μεξικάνικο φαγητό.
Αμέσως μετά, ο Κλάρκσον είπε πως ήταν σίγουρος ότι δεν θα δέχονταν παράπονα για τα σχόλιά τους, επειδή ο πρεσβευτής του Μεξικού θα είχε πάει για ύπνο.
Προς έκπληξη του Κλάρκσον, ο πρεσβευτής παραπονέθηκε και τώτα απαιτεί συγγνώμη από το BBC.
«Οι παρουσιαστές της εκπομπής κατέφυγαν σε εξωφρενικές, χυδαίες και ασυγχώρητες προσβολές για να αναδεύσουν μισαλλόδοξα αισθήματα εναντίον του μεξικανικού λαού, της κουλτούρας του, όπως και εναντίον της επίσημης εκπροσώπησής του στο Ηνωμένο Βασίλειο» γράφει στην επιστολή του.

Εκατοντάδες τηλεθεατές παραπονέθηκαν το 2008 έπειτα από ένα αστείο του Κλάρκσον, ο οποίος είπε ότι οι οδηγοί φορτηγών δολοφονούν πόρνες.

Παρ' όλα αυτά, η εκπομπή θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες της βρετανικής τηλεόρασης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: